Om BUGInamnam

Jeg hedder Helle Abild, holder af god sund mad, lækre kager og desserter. Jeg kan også godt lide når mad er let og overskueligt at lave. De fleste opskrifter på bloggen er mælkefri, da jeg de sidste par år slet ikke har rørt smør, mælk og fløde fra køer. Jeg bruger istedet Økologisk Naturlig smørbar som smør, og enten soya piskefløde og kokosfløde i is. De fleste og boller og brød bages fint med vand istedet for mælk.

Når jeg ikke bare og laver mad er jeg textildesigner, men elsker også at fotografere og at “designe” og eksperimentere med nye madretter, brød, kager og fyldte chokolader.

På denne blog deler jeg opskrifter jeg har indsamlet i mange år, både gamle familie kageopskrifter, men også opskrifter fra forskellige lande jeg har rejst i, eller fra USA hvor jeg har arbejdet 9 år som designer. Jeg vil også invitere gæstekokke og børnefamilier der stammer fra andre lande til at dele deres favorit opskrifter.

Til hverdag bor jeg i det gule BUGI hus på Frederiksberg med min mand og min 10 årige dreng hvis kælenavn var BUGI eller BUGImusen da han var lille (han står sammen med mig øverst på siden). Min mand og min dreng har lagt mund til mange mad- og bageforsøg, og især min dreng der er rigtg glad for kvalitets mad er altid en god tester og karaktergiver  🙂

Når jeg ikke laver mad og bageforsøg, designer jeg bolig textiler til min webshop www.BUGIstudio.com . Alle mønstre er printet i mit eget værksted. Min plan er at få flere produkter relateret til madlavning. Jeg håber du vil blive inspireret og nyde at lave nogle af min opskrifter. Der kommer også spændende opskrifter fra gæstekokke og børenfamilier fra andre lande. Du kan følge med både via InstagramFacebook, men du kan også abonnére på bloggen, så du får en lille mail besked når der er nye opskrifter. Jeg prøver at tage mange flotte billeder, og da jeg elsker gammelt porcelæn er jeg så heldig at jeg kan låne fra den skønne genbrugs butik med de skønneste ting, Habengood som ligger lige ved siden af hvor jeg bor.

Jeg elsker også at slappe af i vores dejlige sommerhus på BUGIisland (Orø). Jeg har selv tegnet det og brugt rigtig meget tid på det, du kan se det på min blog BUGIisland.com. Hjemme i BUGI huset har jeg endelig efter 12 år fået et nyt flot køkken, det er jeg bare SÅ glad for 🙂

køkken

Jeg har altid været fascineret af bagning, at skabe noget fra pulver, som jo er lidt som kemi. Men jeg har også altid gået op i at spise ordentlig mad hver dag. Synes dog til tider det kan være svært at finde på lette retter til hverdag, men jeg har da snart et rimeligt fornuftigt “repertoire” som jeg vil dele her på bloggen, håber på at komme med nye opskrifter hver uge.

KM096

Jeg elsker min køkkenmaskine “Bobby” som jeg har døbt min nye Kenwood, Rolls Royce køkkenmaskine. Jeg indrømmer den var dyr :(, men jeg elsker den og bruger den næsten hver dag. Det er en Kenwood CookingChef km096 køkkenmaskine. Den kan ikke bare piske og hakke og det alle de andre maskiner også kan, men den har også induktions varme i skålen så man kan varme ting op, dampe grøntsager, lave risotto mm. Jeg har lavet mange brød og boller i den, lavet en gryderet og lavet mange fantastisk flødebolleskum hvor alt er lavet i skålen, perfekt når jeg er ude og holde flødebollekurser for børn (Ja den er dyr, men kommer med så meget udstyr og fået til en god pris på Wupti.com)

tefal snack collection

Jeg ved godt at jeg elsker køkkenmaskiner, men  anden maskine jeg er meget vild med er Tefals Snack Collection, den kan ligesom Kenwood maskinen en hel masse ting. Startede med at jeg bare ville have en paninimaskine og så fandt jeg denne hvor man kan få 12 forskellige indsatsplader til, vafler, pandekager, dougnuts etc etc. Jeg så den på udsalg 2 steder, men den var udsolgt, men så fandt jeg den til en rigtig god pris på KitchenOne, pladerne var også til en den bedste pris  jeg kunne finde (priser kan sikkert ændre sig). Jeg ville gerne have købt alle 12 jern, men købte kun 3 udover de 2 den kommer med……maskinen er bare fantastisk, min dreng elsker den også.

Vi har aldrig brugt fredagsslik i vores hjem, ikke fordi jeg er sukker fanatisk, men fordi jeg prioritere gode råvarer og ikke vil fylde mit barn med tilsætningsstoffer og farve. Men vi har tit lavet forskellige lækre desserter og rigtig mange forskellige slags hjemmelavet is. Min dreng spiser forøvrigt stadig ikke rigtig slik, han har nu prøvet det meste, men udover labre larver er der ikke noget han bryder sig om, men en god chokolade eller hjemmelavet is har han aldrig sagt nej til, og en af hans favorit “snacks” er en skål med frosne ærter (det var jeg også selv vild med som barn). Han elsker næsten alle grøntsager og frugt, og har siden 1 klasse lavet sin egen madpakke hver morgen. Han står op og vasker og skærer grøntsager og frugt til vores MonBento madkasse system, som jeg også vil vise på bloggen, for måske andre kan få ligeså meget glæde af det som vi har.

Da gode råvarer er vigtigt for mig bruger jeg primært økologiske varer. Som standard mel til brødbagning bruger jeg ofte groft speltmel og hvidt speltmel kun til kager.

Jeg deler gerne al min viden og linker til alt muligt jeg tænker kan glæde og hjælpe andre. Nogle få af mine link er det der hedder affiliated links, det vil sige de registrere at du har fundet linket på min side, og kun hvis du ender med at købe noget fra det website får jeg en lille bitte procentdel, men det koster ikke dig noget. Og grunden til at jeg har dem er egentlig kun fordi jeg fandt nogle af mine favorit butikker er med i sådan et netværk, og så tænkte “why not?” og jeg synes jo også det er en service at henvise til steder man kan købe tingene. Jeg tjener jo ellers intet på min blog så selv et par kroner hist og pist vil da være ok :). Det er kun butikker jeg alle selv har handlet i før min blog blev til, en er Amazon.co.uk som jeg ELSKER, jeg kan bruge dagevis og lede efter køkkenredskaber, chokoladeting, eller legetøj eller et eller andet, jeg bruger mest den engelske Amazon.co.uk, og køber man for over 25 pund er der gratis fragt, men det kan også være lidt forvirrende fordi de nu har så mange under- leverandører og ikke alle sender til Danmark. Hvis jeg leder efter noget der bruger strøm, køber jeg i det Tyske Amazon, da de i modsætning til England har samme stik som os. Jeg er dog ikke specielt god til tysk, men det lykkedes nu altid alligevel. Jeg kan også godt lide er Bagetid.dk og Kforkage.dk, der har jeg bla har jeg købt chokoladeforme, chokoladesmeltere, chokolade udstyr, aromaer mm. Og da jeg elsker gadgets, printere og køkkenmaskiner er Wupti.com et dejligt sted 🙂 Der har jeg købt alt fra støvsugere, køleskabe, køkkenmaskiner mm og har indtil videre kun gode erfaringer med dem. Jeg er også blevet glad for Økologisk-supermarked.dk og Helsebixen.dk, det er extra praktisk når jeg sidder i mit sommerhus på Orø, og gerne vil lave is med økologisk kokosfløde etc, der er der ingen helsebutikker lige om hjørnet :).

Jeg vil gerne slå fast, at jeg aldrig kunne drømme om at reklamere for nogen eller noget, eller rose noget jeg ikke selv kan stå inde for. Jeg har ikke fået sponseret køkkenudstyr, og har selv købt og betalt for alle mine dejlige køkkenmaskiner :). Jeg vil altid sige min mening, også selvom det er negativt. Og jeg prøver ikke at sælge nogen noget på denne blog. Jeg har nogle reklamer i siden, men det er til butikker jeg selv handler hos. Har du nogen spørgsmål skriv endelig til mig på ha@buginamnam.com

Bedste BUGI-Nam-Nam hilsener

Helle Abild, BUGInamnam
Helle Abild, BUGInamnam

Helle Abild, designer & chokoladeelsker
E-mail: Ha@buginamnam.com