Byg en swimmingpool i haven

Jeg syntes egentlig ikke at vores dejlige sommerhus manglede noget, men nu er der kommet en swimmingpool til, og jeg må sige at det bare ser SÅ godt ud.

Jeg plejer jo at omtale vores sommerhus BUGI Island, men nu er det jo blevet til et hel resort, så nu må det vel hedde BUGI Island Resort. Jeg har lavet et logo og trykt bademåtter, og er skrivende stund er jeg i gang med at tegne nogle håndklæder der skal trykkes til “resortet”.

Swimmingpoolen var denne sommers projekt (= hele min mands ferie), men flot er det virkelig blevet, jeg er meget imponeret, både over det færdige resultat, og over hvor flittig han har været. Jeg tror også der var en smule mere arbejde i al det træ tilretning end han først havde regnet med. Heldigvis er poolen allerede blevet brugt flittigt her i sommer, og vi har haft besøg af rigtig mange børn, og knægten har nu næsten lært at svømme.

Jeg startede selvfølgelig projektet med at undersøge modeller og priser og fandt frem til en fritstående pool fra spanske GRE. Den forhandles flere steder, men til ret forskellige priser. Den findes i en version med og en uden “støtteben” i siden. Da vi skulle grave den halvt ned under vores terrasse, blev vi enige om at denne model uden “støtteben” nok var den letteste model at arbejde med. Vi valgte størrelsen 7,3 m x 3,75 m og 132 cm i højden (vandhøjde omkring 125 cm).

Jeg fandt jeg frem til hjemmesiden PoolOasen hvor vi endte med at få en VIRKELIG GOD samlet pakkepris på pool, sommer- og vintercover, bunddække støvsuger, net, og kemikalier. Og meget heldigt, ligger deres lager er i Skibby, dejlig tæt på Orø hvor vores sommerhus ligger. Vores pool er denne model.


Vi fik ikke bare en rigtig god pris af Anja der har PoolOasen, men også super service og vejledning hele vejen igennem. Vi havde løbende spørgsmål om alt muligt, da vi satte poolen op. Så jeg kan på det varmeste anbefale at tale med Anja inden køb af pool, både angående råd og vejledning, men også for et godt tilbud. Hun kan kontaktes på : info@pooloasen.dk eller tlf 2122-0885.

Det første sted jeg ringede til sagde forøvrigt at man let kunne sætte sådan en pool op på en dag, men det passer altså ikke. Der er en del forarbejde i planering af jorden. Jeg vil anbefale at man lejer en Bobcat til forarbejdet, også selvom den ikke skal graves ned. Selve poolen kan man godt samle og skrue sammen på en dag. Og tænk, det tager over en dag at fylde den med vand, det er jo pænt mange liter vand 🙂

Vi fik Orøs lokale Peter Pedersen til at grave hullet og rette bunden til. Han hjalp også med at placere side afstivningerne. Det er som sagt meget vigtigt at bunden er 100% vandret når man sætter poolen op. Vi droppede at isolere med flamingoplader i bunden, da det ville ta’ af vand dybden, men vi har lagt isoleringsplader rundt om poolens sider inden vi dækkede hullet til.

Da poolen var samlet begyndte min mand at bygge terrassen ovenpå. Han havde jo allerede startet med at brække noget af den eksisterende terrasse op, så poolen kunne komme ind under.


Der var en del konstruktioner og beregninger for at få det hele til at passe rundt om poolen. Konstruktionen er støttet af sokkelsten. Der er kommet trin langs siden, og for enden en extra terrasse da vi har aftensol der, men det giver også fin plads til liggestole og hængekøje. Nu håber vi bare på en fantastisk sommer til næste år, så vi kan sidde i vores liggestole og nyde solen og vandet.


Her kan man se sokkelstenene der bærer konstruktionen


Flamingo plader rundt om + sokkelsten


Færdig og meget nye træbrædder


Men nu hvor det er mørkt om aftenen, ser det nu også meget godt ud med lys i poolen (vandtætte magnet diode lamper vi har sat op på indersiden af poolen).

Opdatering:

En ting man SKAL have med er en poolstøvsuger, vores er døbt Kevin og den kører selv rundt og renser bunden, så poolen ser altid godt ud. Jeg tror ikke man kan have en pool uden.

Det har været utrolig let at holde poolen, vi kører med klortabletter hvor vi lader den ligge i posen og kun klipper hjørnerne af, så holder den længere og vi får ikke for meget klor i. Pumpen er sat til at køre 6 gange om dagen. Vi har skiftet sand i pumpen ud med filterkugler for ikke at få sand i poolen.

Efter et par år satte vi en varmepumpe på som kan hæve temperaturen, det er både godt i start og slut af sæsonen, men gør også at børnene er længere tid i vandet i løbet af sommeren.Varmepumpen er også købt hos PoolOasen . 

Filter pumpen bruger ca 0.5 Kwh pr time og varmepumpen bruger ca 5 Kwh pr time. De nye varmepumper er nok mere effektive, vores er et par år gammel.

Vi har også i et par år haft en gammel rutchebane fra et legestativ sat op, men i år er den pillet ned, da den er meget smal.
Vi brugte stigen der kom med poolen til den.
rutchebane

Dette indlæg er ikke reklame, jeg får ingen penge fra PoolOasen, men vi har bare været glade for den gode service så derfor deler jeg gerne 🙂 .

42 kommentarer til “Byg en swimmingpool i haven

 1. Det ser rigtigt godt ud – tillykke med poolen!
  Må jeg spørge, hvad man kan forvente at bruge af penge på materialer til poolen (ikke træterassen).

  1. Tusind tak, vi er også glade for den (nok mest knægten) 🙂
   Ang pris…Uhh det er svært at sige, men uden træterrasen er det jo primært en poolpakken, der kan du feks checke DinOase, og som sagt få en samlet rabat. Dertil prisen for at leje en bobkat eller en mand med en bobkat en dag plus et lille læs grus/sand til at rette af med i bunden.(Hvis du ikke vil grave den ned er det jo kun et par timer med at skrabe jorden af og rette til)
   Man behøver jo isoleringsplader rundt i kanten, men de var ikke så dyre hos Bauhaus.

 2. Det ser rigtigt godt ud – tillykke med poolen!
  Må jeg spørge, hvad man kan forvente at bruge af penge på materialer til poolen (ikke træterassen).

  1. Tusind tak, vi er også glade for den (nok mest knægten) 🙂
   Ang pris…Uhh det er svært at sige, men uden træterrasen er det jo primært en poolpakken, der kan du feks checke DinOase, og som sagt få en samlet rabat. Dertil prisen for at leje en bobkat eller en mand med en bobkat en dag plus et lille læs grus/sand til at rette af med i bunden.(Hvis du ikke vil grave den ned er det jo kun et par timer med at skrabe jorden af og rette til)
   Man behøver jo isoleringsplader rundt i kanten, men de var ikke så dyre hos Bauhaus.

 3. Hej Buggi Island

  Meget inspirerende. Dugen på denne pool – er den helt tæt til stålfladen eller forekommer der folder på dugen?

  1. Hej,…..undskyld forsinket svar havde ikke set der var spørgsmål, var nok lige en tur i poolen i varmen….den er helt tæt til stålfladen, min dreng mener der er et par folder, men det er ikke noget man tænker over.

 4. Hej Buggi Island

  Meget inspirerende. Dugen på denne pool – er den helt tæt til stålfladen eller forekommer der folder på dugen?

  1. Hej,…..undskyld forsinket svar havde ikke set der var spørgsmål, var nok lige en tur i poolen i varmen….den er helt tæt til stålfladen, min dreng mener der er et par folder, men det er ikke noget man tænker over.

 5. Jeg er blevet anbefalet at støbe rundt om kanten. Hvordan holder dine sider uden at der støbes?

 6. Hej…Pool ser fin ud…Overvejer selv denne pool-løsning..Kan se på et af billederne at I har brugt pool-isolerings-cover, men hvordan overdækker I den hvis den ikke skal bruges et stykke tid ( forhindre blad-nedfald ) ?

 7. Hej…Pool ser fin ud…Overvejer selv denne pool-løsning..Kan se på et af billederne at I har brugt pool-isolerings-cover, men hvordan overdækker I den hvis den ikke skal bruges et stykke tid ( forhindre blad-nedfald ) ?

 8. Hej,
  Må jeg spørge Jer om et spørgsmål i forhold til Jeres terrasse ? Jeg skal have lavet en magen til løsning som I har med træterrase rundt poolen. Men jeg er lidt usikker i hvordan jeg kan sætte brædderne ordentligt fast over poolkanten. Og hvordan gør I når I skal skifte lineren på et tidspunkt?
  Kan også se at I har fyldt jord op langs poolen uden støttemur? Kan stålvæggen hold til vægten fra jorden når tømmer poolen for vand, når I skal have skiftet lineren på et tidspunkt ?
  kh

  1. Hej..
   Brædderne sidder ikke fast på poolen men ligger over og så er der lavet en trækant inde i, der dækker lidt rundt for udseendet.
   Hvis man skal skifte lineren engang, så må man nok pille terrasse brædderne af tænker jeg.

   Vi har 65 cm under jorden og 65 cm over.Der står jo også isolering om, men jeg tænker ikke at jorden trykker ind, normalt står poolen jo over jorden med et stort vandtryk inde fra, vi har jo også de stål profiler på.

   Vi startede sæsonen for et par uger siden…for 2 år siden fik vi også en varmepumpe der om sommeren lige kan hæve det et par grader så man kan være i længere tid og fra vi åbnede for et par uger siden hvor det var MEGET koldt 9-10 grader er det nu 24 grader….og inden du spørger er her svar på forbrug, jeg har nemlig lige svaret en jeg kender og en nabo på det samme, Pumpen bruger 0,5 kw i timen og den kører 6 timer om dagen her dvs 6 timer om dagen…varmepumpen bruger 4,5 kw

   og som jeg skrev i mit indlæg har vi købt alt hos PoolOasen som har diverse pakker og rigtig god service…og Nb! en bund støvsugeren er et must for at holde det pænt, vi har bare den lille model (den er døbt Kevin).

 9. Glemte selvfølgelig at sige. Tillykke med resultatet. Det ser meget flot ud og I har gjort et flot arbejde.

  1. Vi har brugt superWood brædder (som ikke er trykimprægneret og grønlige, fordi de bruger en anden slags behandling) men dem laver de ikke mere, tror de havde nogle problemer med kvaliteten….

 10. Det lyder som I nyder det. Vi går igang idag med vores udgravning. Poolen er bestilt. Og så skal terrassen laves bagefter. Hvilket træ brugte I til terrassebrædder?

 11. Tusind tak for den fine beskrivelse af jeres pool projekt, den har reddet os en del gange og bidraget med meget inspiration 🙂 Vi har netop fået sat en magen til op og skal nu til træterrassen.

 12. Super flot projekt I har lavet.
  Jeg er selv lige startet på et tilsvarende projekt og jeres er meget ens med det vi har tænkt på. Så dejligt med så gode tydelige billeder der viser hvad I har lavet.
  Jeres sider omkring poolen med flamingo – virker det godt nok ? Jorden trykker ikke på bassinet ??
  Hvad er det for “betonstolper” I bruger til at holde terrassen? Og har I støbt dem fast i underlaget?
  Fyldte I jord på under terrassen eller stoppede I der hvor man kan se det på billederne?

  1. Det fungerer fint med flamingo rundt om, og nej det trykker ikke. Betonstolperne hedder stolpesten, og de er ikke støbt, men står men en haveflise der er lagt på en stabil overflade. Her en stolpesten fra en tilfædig webshop https://demfranordlunde.dk/shop/stolpesten/1974-stolpesko-aben-pind-20-cm.html. Nej der er ikke jord på under terrassen, det er jo forlængelse af en anden terrasse ud fra huset og der er så 2 trin ned til græsplænen, men ingen jord under.

 13. Hej igen.
  Hvor har I placeret jeres filterpumpe ? Er den gemt under terrassen eller..?
  Hvor står jeres varmepumpe?
  mvh
  Morten Nielsen

 14. Hej
  Det ser super flot ud. Vi overvejer selv et lignende projekt. Hvor meget gav I for gravearbejdet?
  Hvor meget kunne I selv lave, og hvor meget betalte I jer fra?
  Mvh
  Jeannette

  1. Husker ikke hvad vi gav….vi fik gravet og jævnet bunden. En af mine kolleger er i gang nu, men de graver i hånden, så det kan man også gøre hvis man har tålmodighed og vil have motion 🙂

 15. Hej igen igen.
  Tusind tak for dine svar.
  Men jeg har endnu et par spørgsmål som jeg håber du kan hjælpe med…..!
  De brædder som der ligger over bassinkanten – hvor brede er de??
  Som jeg ser det på billedet skal de jo nå helt fra den underliggende strø og ind over bassinkanten. Er det ikke sådan I har lavet det?
  Havd er bredden på de øvrige brædder I har brugt??
  Mvh Morten

  1. Alt er almindelige terrasse brædder, 97 cm dem rundt i kanten ligger på en lægte. ? Der er bygget et træskellet op af lægter der går indover basinkanten, det hviler ikke på kanten men skelettet står af sig selv, en selvbærende trækonstruktion.

 16. Hej. Det ser rigtigt lækkert ud. Har lige et spørgsmål angående cover/vinter cover. Når brædderne nu går ud over pool kanten hvordan sætter i cover på? Vi har lige købt en pool og er ved at finde ud af om træterassen skal ligge under “poolens hvide kant” eller gå over som Jeres. Vi hælder mest til en løsning som Jeres. Men så er der lige det med cover hvordan i får det på? Mvh Tomas

  1. Vi har bare et billigt sort dække, vi spænder det ud og tror min mand har skuet nogle træbrædder over betrækket i siderne om vinteren. Men du kan da heller ikke sætte det i den hvide kant alligevel ?

 17. Hej. Tak for svar. Vi har ikke købt noget cover, så ved heller ikke hvordan det sættes fast. Troede at det gik udover de hvide kanter med en form for elastik. Men fungere det fint med at have det ovenpå træbrædderne, om vinteren. Altså I ligger det ovenpå terrassen skruet fast? Kan der komme skidt ind fra siden når den ikke går helt ned til den hvide kant.

 18. Hej, Super lækkert projekt! Det ser så godt ud, og din artikel omkring det er virkelig fin og lærerig, så tak for den.

  Jeg har et enkelt spørgsmål til varmepumpen. Dit link går nemlig ikke direkte til varmepumpen. Hvilken er det, og lever den op til prisen (synes de var ekstremt dyre). Okay, et spørgsmål mere, – hvordan er den monteret og placeret?

  Hilsen Stina

  1. Den sidder nede på side af poolen under terassen…den har kostet 12.000 kr men min mand siger at de nye er næsten dobbelt så effektive, vores er vist 1:6 og nu er de 1:12 …ville have vedhæftet et billede men det kan jeg vist ikke her.

 19. Hej

  Det er en super fin pool I har fået jer der.
  Vi overvejer også at lave en. Alle steder hvor jeg kigger står der at man skal lave en støttemur, men synes ikke jeg kan se I har gjort dette, hvordan sikrer I jer at poolens vægge holder?

  God aften

  Vh Tonny

 20. Først og fremmet, tillykke med poolen, selv om det er et stykke tid siden I anlagde den.
  Tømmer I poolen fuldstændig hvert år?

  1. Hej,

   Nej da, vi tømmer ikke poolen, vi tømmer vandet ud til under skimmeren hvert efterår omkring efterårsferien, putter vinter kemi i og lægger sort plastik over

 21. Hi Helle,
  Very nice description and pics! Thanks a lot!!
  I’m planning to do a copy of your setup. Do you recall how deep you went into the ground?
  People advices me against it as they claim the soil will over time push in on the pool and deform it. Why in-the-ground-pools need casting all the way around it. Have you had any issues with digging it in?
  Thanks a lot for any input/guidance.
  Best, Martin

  1. Sorry had not seen you question….we havent had any problems, maybe it is different for different soil ? ours also has part over the ground

 22. Hej.
  Jeg skal næste weekend i gang med samme projekt som jeres. Tak for alt info.
  Jeg er dog lidt bekymret i at skulle fylde jord op ad siderne. Det kan vel ikke holde hvis man tømmer poolen henover vinteren? Eller er det ok bare jorden ikke går længere op end 40-50 cm. ?
  Mvh Tony

 23. Hej 🙂

  Utrolig flot lavet. Vi er selv i gang med samme projekt og er kommet til at skulle lave træterrassen nu. Vi har dog svært ved at gennemskue hvordan man laver afslutningen hen over kanten? Jeg kan se andre har spurgt til det men håber du/i har flere billeder eller vil bruge lidt tid på at beskrive hvordan i har understøttet/fastgjort kanten rundet om poolen altså lige over pool kanten.
  Mvh Louise/Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *