Chokoladekage med smørcreme

Kage med Crciut skåret pynt

Lav en festlig chokoladekage med personlig pynt.

Tiden flyver og jeg har en million opskrifter og billeder jeg ikke får postet herinde endnu. Jeg har som tidligere skrevet åbnet en ny webshop MAKERstudio.dk med det fedeste Amerikanske Cricut skæremaskiner, der kan tegne skrive, skære og en hel masse kreative ting. Jeg startede lige inden corona nedlukningen, og efterspørgslen er bare steget og steget.

Jeg vil i de næste par opskrifter prøve at kombinere det lidt. Jeg elsker at eksperimentere med nye ting og materialer, og til denne kage har jeg så så prøvet at skære i et nyt materiale, Sukkerpapir. Arkene er nogen man kan købe og bruge i en printer der printer med frugtfarve, de kan købes i online bage/kagebutikker. Jeg har lavet to forskellige kager. Jeg har ikke sådan en printer, men har istedet skåret mønstre i de tynde hvide ark på min Cricut Maker skæremaskine, du kan se her hvordan jeg har gjort det.


Smørcreme smager bare så fantastisk

Altid flot at sætte en kage op på et fad, det bliver bare mere festligt.

Udskriv opskriften

OPSKRIFT – Chokoladekage med smørcreme

INGREDIENSER

KAGEN
3 æg
2,5 dl sukker
6 dl  mel
4 dl æblemos
1,5 tsk natron
2 tsk vanillie sukker
1,5 dl cacapulver
4 dl mørke cocolade knapper/chips (gem den sidste 1/2 til pynt)
Har man ikke knapper så kan man bruge ca 300 g hakket mørk chokolde
1/2  tsk salt
0,5 dl rapsolie

SMØRCREME
200 g Smør eller Økologisk Smørbar blokken (eller bliver det for flydende)
50 g cacao
300 g flormelis
2 spsk vanille sukker eller 2 tsk vanilje koncentarat
3 spk væske, jeg har brugt mandelmælk (tænker det kan udelades)
evt 1 spsk Nescafe opløst i minimal mængde kogende vand
Selvom jeg ikke selv er kaffedrikker tilsætter jeg Nescafe da jeg synes det fremhæver cacaosmagen

FREMGANGSMÅDE KAGEN

 • Tænd ovnen 200ºC
 • Smør springformen. Jeg har her brugt en 21 cm rund springform. Den er ikke så stor.
 • Pisk æg og sukker i røremaskine
 • Bland resten af ingredienserne incl chokolade knapper og rør
 • Hæld det i springformen
 • Bag ved 200ºC  – afhængig af formen størrelse må man prøve sig frem. Det kan være lidt tricky at stikke en strikkepind i da der er smeltede chokolade knapper i. JEg havde den ude og inde et par gange og endte vist sammenlagt på 45 min ( men bag endelig ikke for meget så de bliver tørre, stik evt  en strikkepind i, men det kan snyde da chokoladen jo er smeltet)
 • Lad kagen køle. Jeg tog en stor kniv og skar toppen af da den var hævet op og jeg gerne ville have den lidt mere flad.
 • Sæt kagen i køleskabet, kagen skal helst være kold når smørcremen kommer på, ellers smelter smørcremen bare.FREMGANGSMÅDE SMØRCREM
 • Bland alle ingredienser i en røremaskine.
 • Med en pallekniv smøres kagen ind i smørcreme
 • Dekoreres med pynt


Skær toppen af så toppen bliver mere flad

Her har jeg sat mine udskårne pynt på

Flot gave pakket ind i cellofan.

Geometrisk kage mønster


De udskårne trekanter har jeg pyntet med ned af siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *