Brændenælde Pesto

brændenældepesto

Interessant forsøg, men vinder ikke over basilikum pesto

Vores sommerhusgrund er fyldt med brændenælder, så jeg har længe tænkt at jeg skulle jeg prøve at lave noget med dem. Jeg besluttede mig for pesto, det er jo let og smager super godt.

Jeg lovede min dreng og hans kammerat en is hvis de kunne samle brændenælder til mig. Jeg sendte dem ud i haven iført gummihandsker for at plukke 100 g brændenælder, helst topskud. Jeg syntes selv det var et meget sjovt projekt, men de syntes det var såååå kedeligt, og kom ind med 10 g ad gangen, og spurgte utålmodigt om det ikke snart var nok. Da de manglede 20 g kom min snedige dreng ind med et kæmpe smil og sagde at det var extra service at nu havde de også vasket brændenælderne for mig. Han smed dem hurtigt i skålen på vægten, for han havde jo lige regnet ud at hvis der var vand på så vejede de noget mere, ha ha, ikke dårlig tænkt af en 9 årig, men jeg gennemskuede ham og vi har grint af det i flere dage.

Jeg tog udgangspunkt i min egen basilikum pesto opskrift som er her. Og pestoen var hurtig og let at lave, men får ikke den samme grønne flotte farve eller den skønne duft af basilikum 🙂
Da vi skulle spise havde knægten så lige pludselig fået inviteret sig selv til pølser og hakkebøffer nede ad vejen hos sin kammerat. Tanken om brændenældepesto var åbenbart ikke lige noget der lokkede ham, selvom hans kammerat havde smagt det før, og sagde det smagte helt fint.
 Drenge plukker brændenælder
De efterladte forældre spiste det, og voterede…..vi var ret enige, smagen var ok (hvidløg), men konsistensen var altså noget speciel og sej. Vi prøvede også at tygge i nogle helt friske brændenældeblade, og min mand konstaterede at de smagte af pap. Men det kan sagtens spises, og der er jo noget sjovt over at bruge nogle af sine egne råvarer, men jeg foretrækker helt klart selv den helt almindelige pesto med basillikum og persille.
Har du mange brændenælder så prøv det for sjov, vi spiste det på pasta til et stykke frisk fisk.
Udskriv opskriften

OPSKRIFT – PESTO

INGREDIENSER

100 g brændenælder
8 valnødder
1 dl olivenolie
3 spsk revet parmasanost
Lidt citron
Salt og peber

 

FREMGANGSMÅDE

  • Vask og rens brændnælderne, bladene stikker ikke.
  • Hæld kogende vand over bladende og lad dem stå i 5 minutter
  • Put alt i blender og kør
  • Smag til med salt og peber.

En kommentar til “Brændenælde Pesto

  1. Hej jeg laver selv mange ting med brændenælder da jeg er fra en asatro familie og bruger mange urter med medicinske virkninger. Brændenælder har virkelig meget smag, men det skal være de små friske brændenælder i foråret, det er også dem som bruges til medicin. Mvh ☺️
    På de smager så godt at du kan stege dem på en pande i lidt smør for en lækker snack ☺️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *