Gode minder fra den store verden

De fleste ting i vores sommerhus er købt eller lavet til huset, men jeg har også et par ting fra den store verden. Både helt tilbage fra mine mange år i USA, men også fra mine fantastiske rejser til Uzbekistan og Iran de sidste par år.Denn typiske Amerikanske træ kontorstol fandt jeg på gaden da jeg boede i New York, den var sat ud til skrald. Da jeg fandt den var den hvid, jeg har så spraymalet den sort. Jeg fandt faktisk også en Eames glasfiber stol på gaden i New York.

På væggen har jeg samlet lidt forskelligt, øverst min tubeteika købt i Uzbekistan, det er en herre hat som kan foldes helt fladt sammen så man kan putte den i lommen. Jeg købte to brugte, og de er så fine med broderi. Nedenunder en håndskåret trykklods jeg har købt i Iran, da jeg jo er tekstil designer måtte jeg jo købe en. Nedenunder bare en folieskæring af Orø (Kaldet BUGI island af mig) hvor vores hus jo ligger og neders et mini fuglehus jeg har fået i housewarming gave af “Det lille Orø værksted” der laver fine fuglehuse på øen.

Her kan man se broderiet på min tubeteika og lidt fornemme mønsteret i trykklodsen.

Jeg tog rigtig mange fotografier i Uzbekistan, folk var så søde og imødekommende.Her mænd der alle har tubeteika på. Hatten bruger man fordi solen er meget skarp. Vores guide sagde at man SKULLE have noget på hovedet eller ville det gå galt.

Uzbekistan er der utroligt meget kunsthåndværk. Vi besøgte en kendt og prisbelønnet keramiker hvor de bl.a. solgte disse små skåle som jeg bruger til salt.

Fiskemotiver var der rigtig mange af i Iran, så jeg købte to fliser som jeg bruger til at stille varme ting på, jeg bliver i godt humør når jeg ser på dem. Jeg elsker brugbare souvenirs, derhjemme er halvdelen af vores køkkenting hjembragt fra Japan, New York, Spanien og Tyskland 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *