Og så kom Cricut!

Cricut Maker

En fantastisk ny maskine er flyttet ind i mit værksted, og jeg elsker den allerede 🙂

Læs meget mere om Cricut på mit nye website CRICUTstudio hvor der er tips, ideer og salg af maskiner og materialer…..klik her og der i den nye shop på få sekunder 🙂 . Dette indlæg er også på det nye website i en opdateret version.

 

Cricut Maker er en Amerikansk skæreplotter der kan skære, gravere, debos, skrive, false mm. Og med det seneste “knife blade” kan den skære træ, læder, pap og karton op til 2,4 mm tykkelse. Det giver uanede muligheder 🙂

cricut cut
Første test af maskinen, skåret i vinduesfolie og gult papir

Da jeg har arbejdet 10 år som designer i USA, er jegforholdsvis tit i New York eller San Francisco. Jeg har stået flere gange i den skønne hobby forretning Michaels i New York, og drømt om en Cricut Easypress. Det er en super fiks varmepresse til textil fixering, man indstiller temperatur og tod, og presser med hænderne. Den er super smart og perfekt, når jeg er ude og holde kurser, da min store varmepresse vejer 50 kg. Men i USA har de jo kun 110 V, så det var en drøm, men i sommers tog jeg så ”tilløb” og købte en varmepude til pressen med hjem.

Herhjemme begyndte jeg så at undersøge muligheder og priser, og pludselig blevet jeg fanget i det store Cricut Univers der findes. Jeg brugte en uge på at se You Tube videoer online, og se og læse en masse om deres skæremaskine Cricut Maker. Jeg overgik min teenage dreng i at se You Tube, men jeg ville vide ALT…..og jeg var “hooked”, og pludselig var der ingen vej tilbage, og jeg endte med at købe både varmepressen og en Cricut Maker maskine plus en masse tilbehør.

Test i 1.5 mm balsatræ

Maskinen er “Apple” af skæremaskiner, super brugervenligt design og software. Man kan endda bruge softwaret fra både mobil og tablet. Alt fra det humoristiske logo og navn “Cricut” (spil på fårekylling cricket, hvor sidste del er udskiftet med “cut” for skær, og logoet er bogstavet C med følehorn) til maskine, varmepresser, værkstøjer og software er utrolig gennemtænkt og lækkert. Jeg tror den kan betjenes af alle, børn som ældre. Måske er det årets konfirmationsgave, den er meget billigere end en mobiltelefon, og der er uanede muligheder og til timers kreativ udfoldelse.

CRICUT TUSCHER
Hjerter tegnet med 3 forskellige metallic tuscher

Softwaret hedder “Cricut Design Space” og kan betjenes fra både mobil, tablet og computer. Det er meget let at gå til, og der er også et arkiv med en masse filer man kan bruge, enten gratis eller filer til omring $1. Man kan selvfølgelig også importere filer fra andre programmer. Jeg tegner selv i Adobe Illustrator og exporterer dem som SVG filer, jeg derefter åbner i Cricut Design Space. Man kan også tage billeder med mobil eller tablet, og derefter åbne dem og lave dem til skærefiler i programmet. Men vælger let hvad der skal ske med filen, skær, debos etc.Efter valg af funktion får man et valg imellem en masse forskellige materialer, når materialet er valgt, vises hvilken kniv eller hoved man skal bruge.

Maskinen lever helt op til at hvad jeg havde læst og set inden.
Jeg har kastet mig lige ud i det, har skåret folier, træ, karton og debos i forskellige materialer. Skal også have prøvet læder og nogle af de andre printhoveder.

 

Sammen med alle mine andre Textil printere har jeg faktisk en stor skæreplotter allerede, men den er så besværlig at bruge, og knivene er super dyre og svære at skifte, så der skal ikke nyde noget af at eksperimentere med forskellige materialer. Men på Cricut er der alle de forskellige slags knive, og det hele er så super nemt.

Cricut har også lavet tuscher og skærefolie med det de kalder “Infusible ink”, som er det samme som sublimering/dye sub blæk, der blandt andet bruges på krus og polyester/sportstøj.
Tuscherne kan sættes i maskinen og tegne på almindelig kopipapir, derefter varmes det over på krus eller andet. Jeg har faktisk ledt efter dye sub tuscher i nogle år, da jeg vil bruge dem til mine kurser med børn, så perfekt for mig. Også smart med folien, hvor man skærer sine motiver. Men da jeg har en printer med dye sub blæk, ved jeg ikke hvor meget jeg vil bruge folien, men synes det er super godt tænkt.

Min hjerne kører på anden uge med muligheder jeg skal afprøve, og jeg er gået all in, og har købt alle knivene, og har samlet en masse forskellige materialer jeg skal prøve. I forgårs fik jeg en masse læder af en tidligere kollega, så det er næste ting jeg skal prøve.

Jeg har allerede optimeret produktion af en bluse jeg laver med adskillige timer, fordi Cricut let kan dele mit design og printe det opdelt i 5 farver, så smart.

Så det er et spændende nyt liv. Jeg er faktisk gået så vidt, at jeg også er blevet Cricut forhandler, både af maskinen og tilbehør.

Selvom jeg slet ikke var klar, og ikke havde fået mine ting på webshoppen, solgte jeg faktisk den første maskine i søndags. Den er netop ankommet til meget spændt kunde i Jylland. Hun har glædet sig i flere dage og skal straks i gang med at skære de kraftige materialer.

Jeg håber der kommer rigtig mange brugere, da jeg elsker at have nogen at dele erfaringer med. På mit andet skæreprojekt fik jeg faktisk software hjælp, ved at spørge i en Amerikansk Cricut Facebook gruppe, så det kan være meget praktisk med kolleger.

CRICUT INFO
Kig endelig forbi min webshop MAKERstudio , jeg har nu rigtig mange varer, faktisk Danmarks største Cricut udvalg.

Nedenfor link til FB side og gruppe Jeg har oprettet

Facebook gruppen “Cricut for alle” hvor man kan se hvad brugere laver, spørge om hjælp, dele tips etc.

MAKERstudio Facebookside

4 kommentarer til “Og så kom Cricut!

  1. Der er ikke så mange af dem herhjemme, men i USA hvor den kommer fra er der rigtig mange og en hel masse Cricut Facebookgrupper med over 100k i hver, og der kan man altid få hjælp og inspiration. Jeg synes det er en fantastisk maskine. Jeg har skåret i tykt læder i dag, den skar i det som smør 🙂

 1. Hej Helle

  Jeg har lige som dig, tabt mit hjerte til skæremaskiner. Og er også ret vild med den nye cricut maker, når jeg ser diverse videoer med den på YouTube. Jeg har selv en silhouette cameo lige nu, en gammel model. Så overvejer virkelig om jeg skal skifte til en cricut maker i stedet for. Nu er mit spørgsmål så, at jeg flere steder kan læse, at man ikke kan bruge/ tilkøbe diverse skærefiler på cricuts design side og bruge dem i Danmark, er det rigtigt?

  Er det slet ikke muligt at downloade nogen af dem og bruge her i dk?

  1. Hej Mette……jeg har to kunder der har solgt deres Silhouette og nu kører Cricut.
   Jo du kan købe filer for ca $1 stk i design space (men man skal betale via mobil), men der er jo tons af gratis filer på nettet.
   Du kan downloade Cricut design space software så kan du se hvad der ligger der, hvis man ikke abonnere er der ca 3000 gratis filer og projekter og 10 finte, abonnere man er der over 100.000 filer og projekter og over 100 fonte…abonnement er vist 69 kr pr måned som man ligesom filerne kun kan købe via mobilen. Jeg synes det er en god måde at komme i gang med maskinen at vælge den gratis måned man kan få, der ligger rigtig mange færdige projekter og det er faktisk ret sjovt. Man kan betjene alle maskiner via mobil, tablet eller computer og da man laver en konto og har samme logind så er det samme konto. Jeg har lavet en FB gruppe hvor brugere deler hvad de laver og hjælper hinanden og jeg også prøver at hjælpe så godt jeg kan 🙂 https://www.facebook.com/groups/makerstudio.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *