Mini New York Popovers

Popover recipe

Fantastisk lækker lun Amerikansk morgenmads soufflé muffin 🙂

Popovers er favorit weekend morgenmaden hjemme hos os, og de er så hurtige og lette at lave. De er en sjov blanding imellem, pandekager, soufflé og æbleskiver synes jeg, og selvom dejen er ikke tilsat sukker, smager de fantastisk. Popovers er noget jeg har lært at kende de 9 år jeg arbejdede som designer i USA.

Der har ligget en skøn Popovercafe i New york, men efter 32 år lukkede den desværre i 2013 🙁 Jeg har ellers besøgt det hver gang jeg har været i NY, selv NY Times omtaler det.

Normalt er popovers meget større og som regel er der kun 6 popovers i en form, men de “rigtig” popoverforme har jeg ikke set i Danmark. Vil man have de store kan formen f.eks bestilles hos Amazon i England. Jeg ELSKER Amazon og de har næsten alt i bageudstyr, men man skal  bare huske at checke om de ting man forelsker sig i sendes til Danmark. Her er en fra en af deres leverandører der sender til Danmark – MEN MEN jeg har tilrettet denne opskrift så mængden passer perfekt til IKEAs muffinforme der hedder DRÖMMAR, for de er nemlig dybere end normale muffinforme og har derfor den helt rigtige facon, og jeg synes faktisk det er en fin størrelse. Kender du ikke formene kan du se dem her, de er ikke særlig dyre. popover recipe
Nå popoversne bager kan man se dem vokse op af formen og derefter ligesom eksplodere i bredden. Jeg har prøvet at bage med vand istedet for mælk, de smagte ens men hævede ikke helt så meget og blev ikke helt så flotte. popver recipe

Udskriv opskriften

OPSKRIFT – Mini spelt New York popovers

INGREDIENSER

2 1/2 dl hvidt spelt- eller hvedemel
1/4 tsk salt
3 æg (stuetemperatur)
2 1/2 dl lunken mælk – Jeg laver dem selv med soyamælk (men der hæver de ikke helt så meget som med mælk)
1 spsk smeltet smør/økologisk smørbar
Smør til formene

FREMGANGSMÅDE

  • Tænd ovnen 220°C
  • Hæld alle ingredienser i en blender (eller pisk godt i en skål)
  • Sæt små klatter smør af i hvert hul i formen og sæt formen i ovnen.
  • Når smørret er smeltet tag formen ud og fordel det smeltede smør i hele hullet f.eks med en siliconebørste
  • Hæld dejen i hvert hul, fyld maks 3/4 i hvert hul.
  • Bag i ca 15 min. ved 220°C til de er gyldne brune.

NB! Jeg smelter smørret i en lille gryde og hælder mælken over så det hele er lunt, og enten tager jeg æggene ud af køleskabet før, men da jeg som regel glemmer det, stiller jeg dem i en skål med varmt vand i nogle minutter. Jeg synes nemlig det er sandt hvad jeg har læst flere steder, at de hæver bedre hvis ingredienserne er lune.

Vi spiser dem med friske bær eller dypper dem økologisk hindbærsyltetøj. På den omtalte popovercafe i New York serverer de også “strawberry butter” til. Det er jordbær og lidt flormelis pisket op i smør.
popover recipe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *