JordbærSorbet

Jordbærsorbet
 Hvis man elsker jordbær som jeg gør, så er det et must at prøve denne sorbet

Jordbær sæsonen er over os, og forleden efter en tur i Holbæk fik jeg mulighed for at købe 5 bakker jordbær til en god pris.

Men planen her for i sommer var netop at eksperimentere lidt med sorbet, både jordbær og citron, så det var jo perfekt med en masse bakker jordbær – og jeg elsker virkelig jordbær.

Sorbeten fik top karakter af familien i går, og de synes godt jeg kan lave mere af den. Så i dag skal der laves sorbet, for i går fik jeg faktisk 11 bakker jordbær til en endnu bedre pris på samme stadeplads i Holbæk – jeg har aldrig før haft 5, 5 kg friske jordbær på en gang 🙂

Jeg havde ingen si i vores sommerhus så jeg spændte et viskestykke op over en skål (holdt af en elastik) og hældte massen i og pressede den ud i en skål.

Jeg hældte isen direkte i en form og satte i fryseren, for vores sommerhus ismaskine er uden kompressor og dvs skålen skal ligge i fryseren, og da kummefryseren er fyldt op med lokal ko, lam og fisk var der ikke plads.

Kold flødeskum er altid storfavorit, så jeg serverede sorbeten med en klat flødeskum pisket med vaniljesukker og et par blade Chokolademynte. En plante jeg fik forærende for et stykke tid siden. Jeg har den i en krukke, men vil plante den ud i haven. Den skulle være super let at holde, men sprede sig kraftigt via sit rodnet.

jordbær og appelsin
Udskriv opskriften

OPSKRIFT – JORDBÆRSORBET

INGREDIENSER

700 g rensede jordbær
100 g flormelis
Saft fra en 1/2 citron
Saft fra 1 appelsin
1/4 tsk salt

FREMGANGSMÅDE

 • Rens jordbærene og skær toppen af
 • Skær i mindre stykker og put i køkkenmaskine eller blender
 • Put resten af ingredienserne i
 • Kør til alt er helt blendet
 • Massen skal derefter sies for jordbærsten
 • Brug fin si eller evt et klæde/viskestykke det presses ud igennem
 • Kør i ismaskine og sæt derefter i fryseren
 • Uden ismaskine sættes det direkte i fryser i en form
 • Tag sorbeten ud af fryseren lidt før brug, så den bliver lidt blødere
 • Server evt med flødeskum rørt med en smule vanilje

2 kommentarer til “JordbærSorbet

 1. Det var lige præcis en jordbærsorbet, der for en del år siden fik mig til at ændre mening om frugt- og bæris. Nøj det er altså bare godt, og 5,5 kg jordbær er da slet ikke for meget , så hurtigt som sådan en sorbet kan forsvinde.

 2. He he, nej jeg mener jo ikke man kan få nok jordbær 🙂 men nu har jeg kun en lille bitte smule tilbage….jeg var så flittig i går, fik lavet sorbet af 1,4 kg jordbær, en masse appelsin jordbær juice, og så min jordbær fløde is med masser af jordbær i mmmmm….. overvejer at prøve an jordbæris lavet på mælk af de sidste rester 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *