Orødagen

BUGIisland er jo mit “kælenavn” for Orø, så det er jo oplagt at lave et indlæg om det projekt jeg netop sidder med…..

Jeg er nemlig i gang med sidste tilretninger af et nyt design til den årlige Orødag. Orødagen (altid første søndag i juni) er en dag hvor øen holder åben med en hel masse aktiviteter, der plejer at være et ret stort program og gratis færger for gående og cyklende.

I flere år har de brugt et kort med en børnetegning. Jeg blev så spurgt af øens nye økonsulent om jeg kunne lave et nyt design. Da jeg egentlig godt kan lide kortet med børnetegningen har jeg prøvet at holde mig så tæt til den som jeg kunne, også så folk der tidligere kan se kortet ved at det er samme begivenhed.


Det endelige Udtryk/kort

Jeg er lidt stolt af mine små tegninger af de to færger, kirken (som jeg har skåret lidt af), Hestebedegård, kulturbeholderen og Orøstenen. Jeg synes faktisk t-shirt med færgen kunne være en fin souvenir 🙂

Hvis alt går vel kommer der også en app så man kan se alle aktiviteter på et kort og bruge mobilens GPS til at finde rundt på øen.

I år er Orødagen søndag d. 7. juni.


Holbæk-Orø færgen

0 kommentarer til “Orødagen

 1. Kære Helle
  Dejligt at se dit nye Orø-dag design. Super flot og stilfuldt, som alt andet du laver her kan jeg se! Men selvfølgelig glad for, at du holder dig op ad det gamle, og at du skriver, at du faktisk godt kunne lide børnetegningen 🙂 Beæret som den totale amatør, både inden for computer og layouter vi er. For jeg må tilstå, at det er en tegning min, dengang 10 årige, søn Asger lavede i en anden sammenhæng, som jeg tog og bryggede videre på. Ikke nemt kun med det helt basic tegneprogram i word husker jeg 🙂
  Vores ide med Orødagen, i 2007 var at vise øen frem positivt, åben dørene og byde indenfor i vores hjem mv, med det man hver især havde at byde på, uden det skulle koste gæsterne noget. Ingen skulle tjene på det, bortset fra øens omdømme, som vi indirekte solgte med engagement . Og særligt for børnefamilier med bagtanke om evt tilflytning 🙂 Derfor valgte jeg at lave den naivistisk, så den talte til børnefamilier, (og cykler. Vi overvejede faktisk dengang om vi kunne gøre dagen total bilfri)
  Glad for at du har holdt dig lidt til den oprindelig – og ja sikkert også godt for genkendelsens skyld. Jeg er vild med at du har lavet øen grøn og up to date selvfølgelig. Personligt kunne jeg godt lide det ved den gamle, at den lignede en almindelig glad børnetegning, men kan også se, at den gennem årene har fået en lidt bredere form, og teksten og farven over og under forsvunden i forhold til den oprindelige. Orødagen skulle være et glad budskab, det synes jeg du har bibeholdt 🙂 og så nu professionelt. Godt.
  God pinse, som byder på Kunstruten i Odsherred – som Orødagen iøvrigt var inspireret af dengang. Og god Orødag lige om snart. Hvis du holder åben, vil jeg nok overveje at komme til Orø på dagen 🙂 Er jo desværre blevet en fraflytter siden.
  Kh Helle

  1. Tak for de pæne ord 🙂 Jeg holder desværre ikke noget til denne Orødag, men måske kan jeg lave noget til næste år, noget spiseligt…jeg har jo lige åbnet en ny madblog BUGInamnam.com, men i år når jeg desværre ikke noget 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *