Risalamande (på soya fløde) med lun hindbærsauce

Vegan risalamande

Tænk jeg synes den smager bedre end mange almindelige risalamander jeg har fået. Endnu en fantastisk positiv oplevelse, først risengrød på rismælk, og nu denne risalamande. 

I min mormors familie spiste man hindbærsauce istedet for kirsebærsauce så det er jeg vokset op med. Hindbærsauce passer mig fint, da jeg elsker hindbær og har det lidt svært ved smagen af kirsebær, men man kan selvfølgelig sagtens bruge kirsebærsauce til hvis det er det man bedst kan lide 🙂

Jeg indrømmer at jeg har frygtet smagen af de alternative fløder efter jeg engang prøvede at lave is af det fede i  toppen af en dåse kokosmælk, jeg syntes det smagte forfærdeligt. Jeg har både creme af kokos, ris og soya i køleskabet og valgte at prøve med soya”fløden” til denne risalamande, og er virkelig tilfreds med resultatet og fedtprocenten er endda mindre end i almindelig piskekfløde 🙂

Min bedre halvdel synes heller ikke der var noget galt med smagen, eller nogen underlig bismag af soya, han savnede bare lidt mere vanillesmag, fordi jeg havde glemt at koge risengrøden med vanille.

Nu har jeg virkelig fået mod på at gå i gang med at lave is også, og teste de forskellige “fløder” til hjemmelavet is. Jeg elsker at lave is og det er nok det eneste sted hvor jeg synes det er svært at undvære piskefløde.

Udskriv opskriften

OPSKRIFT – Risalamande 4 personer

INGREDIENSER

RISENGRØD (halv portion fra min opskrift her)
125 g Grødris
1,5 dl Vand til start
3,5 dl Rismælk + 1,5 dl vand (eller 1/2 l rismælk)
Tilsæt 1 vaniljestang

RISALAMANDE
2,5 dl /1 brik Alplo soya creme/fløde (fåes i Super Brugsen)
100 g Groft hakkede smuttede mandler (og nogen til pynt)
3 spsk vaniljesukker (eller en vanillestang + 2 spsk flormelis)

HINDBÆR SAUCE
250 g Frosne hindbær
2-3 spsk Flormelis
2-3 spsk Kartoffelmel

FREMGANGSMÅDE

RISALAMANDE

 • Lav risengrøden dagen i forvejen, følg opskriften her, men tilsæt en vanillestang, åben den og tag kornene ud og kog dem med grøden, kog også stangen med og fjern den til sidst.
 • Hak mandler lidt groft
 • Tilsæt 3 spsk vaniljesukker (eller korn fra en vanillestang som blandes med 2 spsk flormelis) til soyafløden
 • Pisk Soyafløden stift til skum (nogen kan bedst lide at det kun er som tyk yoghurt så stopper man bare inden det er helt stift)
 • Bland mandler og risengrød
 • Vend flødeskummen i risengrøden
 • Smag til om der skal mere sukker/vanilje i risalamande
 • Stil risalamanden i køleskabet

HINDBÆR SAUCE

 • Kog de frosne hindbær
 • Tilsæt flormelis efter smag
 • Jævn med kartoffelmel, den skal stadig være lidt flydende
 • Serveres lun på risalamanden, pynt med mandler der er snittet på langs
Hvis du mangler bageartikler, udstikkere, chokolade mm kan jeg anbefale de to netbutikker Bagetid og Bagebixen, de sælger bla. begge Callebaut chokolade som jeg bruger, samt en heeeel masse udstikkerforme, tyller mm. Jeg har også købt mine store chokoladesmeltere hos Bagebixen.
Alle skåle, fade og rekvisitter på billederne er den super cool vintage butik Habengood .De er både på Facebook og Instagram.

SaveSave

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *