SÅDAN TRYKKER JEG KRUS

Krus BUGIstudio

Hvordan kan man printe rundt på et krus ? + se hvem der vandt et krus i min brugerundersøgelse

Jeg er flere gange blevet spurgt om, hvordan jeg kan trykke på et krus, så her prøver jeg at vise processen. Jeg trykker dog ikke direkte på kruset, med på et papir. Først laver jeg et design på computeren, printer det ud på en printer der er sat op med sublimerings blæk. Det specielle ved sublimeringsblæk er at det kun binder på polyester, men det står super flot i farverne og holder fantastisk, på textiler er farven jo inde i fibrene. Og alle mine krus kan også sagtens tåle opvaskemaskine.

Når jeg har printet mit design ud på papir, taper jeg det rundt om kruset (med speciel tape der kan tåle varme). Kruset varmes med en krus-varmepresse der varmer hele vejen rundt ved 180 grader i 3 min. Ved høj varme bliver farven en gasart der “flytter” sig fra papiret over på kruset, som har en speciel coating/glasur af polyester. Jeg bruger samme teknik til andre ting jeg har, bla dørmåtter, kagedåser og mine nye kabel tasker/punge til opladere, ledninger og stik.

computer design
Først designet på computeren, som jeg printer ud på papir og taper om kruset


Varmepressen som kruset sættes i og varmes i 3 min


Her pilles papiret af, farven har nu flyttet sig over på kruset      

AFSTEMNING OG KONKURRENCE 

Disse krus har været et af mine seneste designprojekter, hvor jeg har leget med nogle sjove 3D former på computeren, det var egentlig tænkt til et udstillingsprojekt, men jeg endte med at prøve at printe dem på nogle krus jeg kunne sælge i min webshop. Jeg er blevet ret begejstret for disse silkematte krus jeg har fundet (normalt er krus blanke) synes farverne står rigtig flot. Jeg var lidt i tvivl om hvilke af de to design jeg bedst kunne lide, så jeg gjorde som jeg har gjort tidligere, lagde det ud til en afstemning på Facebook.
farverige krus fra BUGIstudio

PRÆSTEN SIGER B

Min afstemning endte så i en lidt sjov oplevelse forleden da jeg gik ned af vores vej. Vores nabo-nabo, der er den lokale præst, kører ud af sin indkørsel og drejer ud på vejbanen, ruller sit vindue ned og råber: “B” til mig. Jeg var godt klar over at hun henviste til mit spørgsmål med kruset jeg netop havde lagt på Facebook. Vi nåede lige en kort udveksling af, at nok jeg også bedst kunne lide B, da en mand bagved hende dyttede og rystede på hovedet over at hun spærrede hele vejen.Det er jo både godt og sjovt med engagement fra andre  🙂 . De fleste har stemt på B, men jeg er faktisk endt med at lægge begge krus på min webshop sammen med de andre krus jeg allerede har, de kan ses her 

AFSTEMNING OG VINDEREN AF KONKURRENCEN

Jeg har nu trukket lod det gratis krus imellem svarene, som jeg havde lovet. Jeg har printet og klippet de 70 navne op som har svaret, enten på min egen Facebookside eller på BUGIstudio FB siden. Der er jo rigtig mange jeg kender der har deltaget, så jeg vil på ingen måde beskyldes for at snyde, selvom jeg må indrømme at jeg lidt overvejede det, da jeg lige inden læste på FB en jeg kender igen sad på hospitalets akut afdeling efter et frygteligt sygdomsforløb, og jeg syntes virkelig hun fortjente en opmuntrning. Så da jeg trak vinderen uden at kigge, og det viste sig at det var netop hende ud af 70 der vandt, blev jeg bare så glad, og tænkte om det virkelig var et tilfælde eller om tankens kraft kan gøre noget 🙂 . Men vinderen er Inga fra Orø, og da hun har svaret begge krus, og jeg virkelig synes hun trænger til en opmuntring får hun et at hvert 🙂 – Så stort tillykke Inga, du fortjener det. 

4 kommentarer til “SÅDAN TRYKKER JEG KRUS

 1. Ej tusinde tak søde Helle, det er først nu jeg ser at det faktisk er mig der er den heldige at vinde, hvor er jeg glad og tak for de flotte krus dem glæder jeg mig til at indvie i hjemmet <3 elsker dem allerede <3
  Og tusinde tak for de varme ord, omkring min sygdom, det rørte mig dybt at læse, og betyder alverden for mig af <3 tak

  Varme knus fra Inga – Orø

 2. Hej.
  Jeg er helt ny i denne hobby verden.
  Jeg har købt varme presser, en ny Epson printer. Men men hvad for noget blæk skal jeg købe og hvor køber jeg det. Jeg har set et sted at blækket står ved siden sf i beholdere og bliver ført ind i printeren.
  Er det rigtigt?
  Mvh Betina

  1. Hej….for mig er jo ikke hobby men en del af mit arbejde 🙂 og jeg bruger et større setup og en stor printer. Jeg prøvede for nyligt at hjælpe en anden der skrev til mig, men det er ikke lige så enkelt og jeg ved faktisk ikke hvor man kan købe de ting man skral bruge….tror jeg foreslog ham at spørge her hvor de sælger varmepressen http://www.skilteproduktion.dk/index.php/4i1-kop-varmepresser-til-overforing-af-sublimationstryk.html så beklager, jeg kan desværre ikke hjælpe dig og har ikke tid til at Google da jeg er i gang med at pakke, flyver til USA i morgen tidlig…held og lykke med det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *