Mine først nedskrevne opskrifter

mine-første-sider

He he, minder fra de gode gamle dage hvor ting ikke kostede noget og man stegte i palmin

Min mor kom forleden forbi med nogle ting hun havde fundet på loftet bla opskrifter fra mit skole hjemkundskab i 1976. Det er nok de første opskrifter jeg har skrevet ned, og jeg kan se at jeg har gjort mig umage med at skrive pænt :). Senere gik jeg over til at skrive opskrifterne i et  hæfte. Hæftet var endda med mig da jeg boede i USA, og jeg har brugt det, indtil det for nogle år siden, faldt fra hinanden. Det er bla det hæfte jeg er i gang med at sætte online her på bloggen.

Jeg synes det er rigtig sjovt at vi har skulle udregne priser, theboller 20 øre pr stk, æggekage med stegt flæsk 2,05 kr :). Og jeg kan læse at man steger pommesfritter i olie eller palmin, tror ikke der er nogen der frituresteger i palmin længere. Men palmin er faktisk bare oprenset kokosolie, og det er jo blevet populært at stege i kokosolie igen, så måske er det ikke kun mode der kører i ring.

Nu er det jo som sagt min plan, at få alle min opskrifter og noter samlet her på min blog, så de ikke ligger og flyder. Jeg har utallige hæfter og noter, og så mange sider fra min mormors opskriftbog. Hun var ikke særlig god til at lave mad (undskyld mormor), men både hende og min farmor (som jeg også har opskrifter fra) var fra Sønderjylland, som er kendt for det store kagebord, så der er rigtig mange gode kageopskrifter. Jeg allerede har delt nogen her  bla vanillekranse og verdens bedste honningkager (som faktisk er fra min oldemor) 🙂 

 mormors opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *