Vaniljeis

hjemmelavet vanilje is i skål

Vaniljeis en sand klassiker

Is er en stor ting hjemme hos os og vi laver den i mange varianter. Dette er vores basis isopskrift som vi putter meget forskelligt i. Vi spiser som regel is i en skål, men lige nu er vi lidt bidt af at bage isvafler selv, de smager super godt og i vi bager dem imedens isen kører i ismaksinen. Prøv selv, jeg har en lækker opskrift på vafler her. Vi er også meget glade for en eller anden slags chokolade på toppen, enten smeltet, revet eller krymmel. Vi har faktisk altid en dåse med chokolade krymmel på lager (både hjemme og i sommerhus), man skal jo altid være klar til is :). Jeg er forøvrigt forundret over hvor dyre små bitte poser krymmel er, men man kan købe 1 kg poser krymmel hos Bagebixen til en ok pris, det kan jo også bruges i kager mm. Nedenfor har jeg blandet krymmel i vaniljeisen. Jeg hælder først krymmel i når den er begyndte at være lidt stiv i ismaskinen, ellers synker det bare til bund. Isen i hældt i en gammel isbøtte og er klar til at komme i fryseren. Det er altid godt med et lager af is 🙂vaniljeis opskrift
Fordi hele familien er så glade for is har vi faktisk 3 forskellige ismaskiner. Vi har to med skåle man skal putte i fryseren og en med kompressor. Ismæssigt synes jeg ikke at der er forskel, og ingen af dem kan fryse det super hårdt. Den med kompressor kan man altid bare starte uden planlægning, men den fylder en del, og de andre skal man huske at have liggende i fryseren først, og det kan til tider være et plads problem :). Jeg synes dem med kompressor kan være ret dyre, men vores er helt ok og en billigere kompressor model som denne fra Wupti.com. Jeg synes det er smart at man kan købe en extra skål hvis man gerne vil lave flere varianter når man er i gang.

Er det ikke is der skal spises med det samme laver jeg den faktisk gerne helt uden ismaskine. Så pisker jeg flødeskum først og vender resten i, det kan gøre isen lidt mere luftig og lettere at tage af når man tager den ud af fryseren.

ingredienser til hjemmelavet is

Udskriv opskriften

OPSKRIFT – Vaniljeis

INGREDIENSER

4 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk flormelis
3 tsk vaniljesukker eller 1 vaniljestang
1/2 l piskefløde (kan sagtens laves med laktosefri piskefløde, det er den på billedet lavet af)

FREMGANGSMÅDE MED ISMASKINE

  • Bland alle ingredienserne i en skål
  • Hæld blandingen i en ismaskine og start
  • Kør til isen er færdig/ismaskinen stopper
  • Ps. Bruges alm. æggeblommer skal hele massen først varmes til over 75 °C, og derefter afkøles

FREMGANGSMÅDE UDEN ISMASKINE

  • Pisk fløden til flødeskum
  • Vend æggeblommer, vanilje og flormelis i
  • Hæld i en form og sæt i fryseren
vanlije is

6 kommentarer til “Vaniljeis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *